Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Γεγονος μαθησης 1-Διδακτικη



 
Πώς να αφαιρέσετε την κρυπτογράφηση αρχείων

Η κρυπτογράφηση είναι μια μέθοδος που αποτρέπει την άνευ αδείας πρόσβαση στα αρχεία του υπολογιστή. Όταν εφαρμόζετε κρυπτογράφηση σε ένα αρχείο, το αρχείο τροποποιείται  έτσι ώστε να μην μπορεί να διαβαστεί  από άλλους, αν δεν τους έχει δοθεί ένα κλειδί κρυπτογράφησης. Εγω  θα σας δειξω με απλα ελπιζω (!?) βηματα πως  μπορείτε να καταργήσετε την κρυπτογράφηση του αρχείου αν πλεον δεν την χρειαζεστε!


   Οδηγίες


1 )Εντοπίστε το αρχείο από το οποίο θέλετε να καταργήσετε την κρυπτογράφηση στην Εξερεύνηση των Windows.


2)Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο --> κάντε κλικ στο "Ιδιότητες"  στο πλαίσιο-μενού. Αυτό ανοίγει ένα παράθυρο Ιδιοτητες η  Properties αν χρησιμοποιειτε αγγλικη εκδοση.




3)Κάντε κλικ στο κουμπί "Για προχωρημενους" η  "Advanced" στο τμήμα Ιδιότητες στην καρτελα "Γενικα". Αυτό ανοίγει το παράθυρο "Προσθετα χαρακτηριστικα " η  "Advanced Attributes".




4)Κάντε κλικ για να απενεργοποιήσετε το πλαίσιο δίπλα στην "Κρυπτογράφηση περιεχομένων για διασφάλιση των δεδομένων" στο παράθυρο  "Προσθετα χαρακτηριστικα ".Κάντε κλικ στο κουμπί "OK" για να κλείσετε το   παράθυρο Ιδιότητες.




5)Κάντε κλικ στο κουμπί "Εφαρμογη " η  "Apply" στο παράθυρο Ιδιοτητες , κάντε κλικ στο κουμπί "OK". Αυτό κλείνει το παράθυρο και να ολοκληρώνει τη διαδικασία κατάργησης κρυπτογράφησης.



Το θεμα μου κινησε το ενδιαφερον οταν ενας φιλος απο αλλη σχολη μου τηλεφωνησε να με ρω-
σει πως να αφαιρεσει την κρυπτογραφηση απο ενα αρχειο του.Η αληθεια ειναι οτι αισθανθηκα ασχημα που δεν το γνωριζα.Ετσι το εψαξα στο ιντερνετ και νομιζω οτι το βρηκα αρκετα ευκολα.
Ηταν ωραιο το γεγονος οτι τελικα βοηθησα τον φιλο μου.

Eλπιζω να ειναι κατι αρκετα κατανοητο  και ενδιαφερον...:-)

1 σχόλιο:

  1. Πολύ κατανοητό. Καλή περιγραφή του πρακτικού μέρους. Δεν έχεις όμως διαβάσει προσεκτικά τις οδηγίες που σας δόθηκαν χθες. Δεν υπάρχει κομμάτι αυτοκριτικής για το τρόπο με τον οποίο έμαθες τη συγκεκριμένη γνώση, το λόγο και τις συνθήκες. Δες παραδείγματα από τους συμφοιτητές σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή