Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Γεγονος μαθησης 5 - Διδακτικη

Πως να χρησιμοποιησετε το ημερολογιο της Google..!

1)Συνδεθείτε στο Google Reader. Aν δεν εχετε ηδη λογαριασμο google δημιουργηστε ενα ειναι δωρεαν.

2)Το Google Reader έχει πολλές δυνατότητες, αλλά ας επικεντρωθουμε στο ημερολόγιο.

Αφού έχετε δημιουργήσει έναν δωρεάν λογαριασμό, πηγαίνετε στο πανω μερος της σελιδας. Εκεί θα βρείτε το "Ημερολόγιο" οπου  κάντε κλικ πάνω του.

 
3
)Στη συνέχεια θα δείτε μια οθόνη που έχει ένα μεγάλο ημερολόγιο. Εδώ μπορείτε να αποφασίσετε τι να κανετε το ημερολόγιό σας. Μπορειτε να προσθεσετε με απλο κλικ τα γεγονοτα που θελετε.
 

4)Υπάρχουν καρτέλες για καθημερινή, εβδομαδιαία, μηνιαία και ημερήσια διάταξη και την εκτύπωση. Συμπληρώστε τις όλες τις σημαντικές ημερομηνίες και να αποθηκεύσετε το ημερολόγιό σας.


 
5)Στην αριστερή πλευρά, θα δείτε ένα πλαίσιο που θα καταγράψει όλα τα ημερολόγια που έχετε δημιουργήσει(Τα ημερολογια μου). Κάτω από το κουτί υπαρχει  ένας σύνδεσμος  με τον τίτλο - Προσθηκη - οπου μπορειτε να προσθεσετε ημερολογια.



6)Κανωντας κλικ πανω σε καθε ημερολογιο - στο βελακι που εχει στο πλαι και ακολουθωντας την επιλογη Ρυθμισεις Ημερολογιου εμφανιζεται το παραθυρο Λεπτομερειες Ημερολογιου οπου μπορειτε να αλλαξετε η να προσθεσετε στοιχεια σας.Ακομα  υπάρχει η επιλογη- Ενσωμάτωση αυτού του ημερολογίου- για να το τοποθετησετε στον ιστοτοπο σας, κατι που θα επιτρέπει στους επισκέπτες στην ιστοσελίδα ή blog σας  να εγγραφουν  στο ημερολόγιό σας. Το μέγεθος και η εμφάνιση του ημερολογίου μπορεί να αλλάξουν για να ταιριάζουν δικτυακό σας τόπο. 





7)Πισω στις Ρυθμισεις υπαρχει ακομα η καρτελα Κοινη χρηση αυτου του ημερολογιου οπου μπορειτε οπως ανεφερα και πιο πανω να κανετε δημοσιο το ημερολογιο σας η να δωσετε δικαιωμα χρησης σε καποια ατομα. 


8)Τελος μπορειτε με την τελευταια καρτελα Ειδοποιησεις να ενημερωνετε οσους ενδιαφερονται για τις αλλαγες επιλεγοντας αναλογες ρυθμισεις.





9)Τελος, μπορείτε να κάνετε τα ημερολόγιά σας προσιτα στους άλλους, δημιουργωντας πχ  ρυθμισεις κινητων συσκευων,  όπως επισης  μπορείτε να προσθέσετε τα πράγματα όπως είναι ο καιρός στο ημερολόγιό σας.

Σχολια :

H ιδεα για το Google Calendar μου ηρθε οταν εψαχνα να εγκαταστησω ενα ημερολογιο στο καινουριο μου κινητο .Εκανα μια μικρη αναζητηση στα gadgets του Android που οπως ειναι φυσικο ειχε πρωτη επιλογη το Google Calendar .Με βολεψε τοσο πολυ που το χρησιμοποιω και απο τον υπολογιστη μου και με ενημερωνει πλεον για τα παντα..!Μιας και η μνημη μου δεν ειναι τοσο ισχυρη...Ετσι αποφασισα να το μοιραστω μαζι σας σαν αρθρο και ετσι μπηκα στην διαδικασια να ψαξω τις επιλογες του...Μπορω να πω μου βγηκε σε καλο...:-)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου