Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Γεγονος μαθησης 3-Διδακτικη

 
Δημιουργία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Thunderbird

Προσωπικα το θεωρω τον πιο χρησιμο mail client.Ειδικα σε οσους εχουν πολλους λογαριασμους ηλεκτρονικου ταχυδρομειου θα σας λυσει τα χερια!!!
Με μια εφαρμογη θα μπορειτε να παιρνετε ολα τα mail σας χωρις να χρειαζεται να επισκεπτεστε ολους τους λογαριασμους σας.










Σας εξηγω με απλα βηματα πως μπορειτε να το χρησιμοποιησετε .

Οδηγιες
1)Καταρχας καντε λήψη και εγκατάσταση του Mozilla Thunderbird email.Εχω βαλει το link  για το download στο τελος του αρθρου για να σας βοηθήσει κατά τη διαδικασία. Θα πρέπει είτε να πληκτρολογήσετε ξανά το βιβλίο διευθύνσεων (επαφές) ή να προσπαθησετε να τα εισάγετε στο πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Thunderbird.
 
2)Ρυθμίστε το λογαριασμό email σας σύμφωνα με τις οδηγίες παροχέα email σας. Πατηστε την καρτελα Εργαλεια και μετα Ρυθμισεις λογαριασμων αλληλογραφιας, για να καθορίσετε τις "ενεργειες λογαριασμου”. Κάντε κλικ στο κουμπί "προσθηκη λογαριασμου αλληλογραφιας".
 
prwto
 
deytero

3)Ρύθμιστε αυτό που είναι γνωστό ως e-mail ταυτότητα στο Thunderbird.
Βαλτε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας. Και πάλι να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν σφάλματα. Βαλτε το να «θυμαται» το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας πατωντας “απομνημονευση”. Κάντε κλικ στο κουμπί "συνεχεια" για να μεταφερθείτε στην επόμενη οθόνη.
trito
 
4) Το προγραμμα θα προσπαθησει αυτοματα να συγκεντρώσει τις πληροφορίες διακομιστή από υπηρεσία παροχής Internet (Ιnternet Service Provider )ή το IT department στο office.. Αν δεν το κανει πρεππει να το κανετε εσεις χειροκινητα .Θα πρέπει να γνωρίζει το είδος του server που έχετε, είτε πρόκειται για POP ή IMAP και επιλέξτε το κατάλληλο κουμπί. Πληκτρολογήστε τις πληροφορίες ακριβώς και τσεκάρετε τα αντίστοιχα κουτιά αλλιως ο λογαριασμός email σας δεν θα λειτουργήσει σωστά. Αν δεν είστε σίγουροι, να αναζητήσετε πληροφορίες στην «Βοήθεια» στο δικτυακό τόπο της υπηρεσίας παροχής Internet σας .Οταν τελειώσετε, πατηστε δημιουργια λογαριασμου.
.tetarto
5)Είστε τώρα στην οθόνη Όνομα λογαριασμού. Μπορείτε να το όνομασετε όπως θελετε. Δεν υπάρχουν όρια. Κάντε κλικ στο επόμενο, όταν έχετε συμπληρώσει στο πεδίο αυτό τον Thunderbird.
pempto
6) Το Thunderbird θα ελέγχει πλέον τα πάντα για να μπορείτε να στείλετε και να λάβετε e-mail. Κάντε κλικ στο "οk". Εξασκηθειτε στην αποστολή και λήψη μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (για τον εαυτό σας ή τους συναδέλφους), ώστε να γνωρίζετε αν οι λειτουργιες του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου λειτουργουν σωστά.

Για να το κατεβασετε :
http://www.mozillamessaging.com/el/thunderbird/

Σχόλια :
Το Τhunderbird ειναι ενας mail client που χρησιμοποιω εδω και αρκετο καιρο .Για να ειμαι απολυτως ειλικρινης ο λογος που εγραψα γιαυτο ειναι γιατι ειχα στερεψει απο ιδεες.Ετσι αποφασισα να τσεκαρω τα mail μου και να το αφησω για πιο μετα...Και τοτε ως δια μαγειας μου ηρθε η ιδεα.Θα γραψω για την καθημερινη μου συνηθεια!!!Το thunderbird!!!Και ιδου...

1 σχόλιο:

  1. Η παρατήρηση που έκανα για το πρώτο μαθησιακό γεγονός ισχύει και για τα επόμενα. Νομίζω ότι πρέπει να ξαναδιαβάσεις προσεκτικά τις οδηγίες που σας έστειλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή