Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Γεγονος μαθησης 2-Διδακτικη


Πώς να χρησιμοποιησετε τα RSS feeds
Τα RSS feeds παρέχουν σε κάθε χρήστη του Ιστού έναν τρόπο εύκολης αποθήκευσης  και  εύρεσης των αγαπημένων τους  ιστοσελίδων  και blogs , καθιστώντας το  bookmarking πολύ πιο εύκολο  και απολύτως web-based. Με τη χρήση ενός προγράμματος ανάγνωσης RSS, ό, τι αποθηκευετε είναι βασισμένο στο WEB και μπορει  να ανοίχθει  από οποιονδήποτε υπολογιστή!!!! 
Εμενα τουλαχιστον μου φαινεται πολυ χρησιμο και νομιζω μπορει να ευκολυνει την ζωη ολων μας...λοιπον...ριξτε μια ματια..!

Οδηγίες

1)Ανοίξτε ένα  λογαριασμό( ειναι δωρεάν) με οποιονδήποτε από μια σειρά  RSS feed burners or readers, όπως το Google Reader, iGoogle, Pageflakes, Netvibes και αλλα. Τα εργαλεία αυτά, αφού τα έχετε δημιουργήσει, θα αποθηκεύσουν τις  αγαπημένες σας ιστοσελίδες και blogs  και συνεχώς θα τα ενημερώνουν για σας. Θα σας βοηθήσει επίσης να οργανώσετε τα feeds σας  με ετικετες, ή κατηγορίες.










2)Αρχίστε να οργανώσετε τον feed reader σας . Η Google θα σας το ζητησεί ρωτώντας ποιες κατηγορίες  σας ενδιαφέρουν, και προτείνοντας ιστοσελίδες που ίσως σας ενδιαφέρουν. Αυτό είναι χρήσιμο σε όποιον θέλει να δει τι άλλο είναι διαθέσιμο,  στις κατηγοριες. Υπάρχουν πολλά blogs και ιστοσελίδες  που  η Google για παραδειγμα  θα μπορούσε να σας προτείνει  ως feed σε συγκεκριμένο θεμα που σας ενδιαφέρει.



 
3)Μπορείτε επίσης να κανετε  εγγραφή σε μια website feed. Για παράδειγμα, εάν είστε  αναγνώστης μιας εφημερίδας-ιστοσελίδας, αναζητήστε το RSS-feed  πορτοκαλί κουμπί που  τώρα είναι διαθέσιμη στις περισσότερες ιστοσελίδες και blogs. Απλά κάντε κλικ στο κουμπί που και θα μπορειτε να γραφτείτε στην υπηρεσία.
Η σύνδεση πιθανότατα θα σας μεταφέρει σε μια επιλογή  από readers , και πολλοί - συμπεριλαμβανομένων των iGoogle και Google Reader - περιλαμβάνονται. Αφού επιλέξετε, θα λάβετε τα feed απο αυτό το site και όλες τις ενημερώσεις του.

 

4) Θυμηθείτε να πάτε στον feed  reader σας συχνά και να το χρησιμοποιήσετε ως ένα μέρος για να κάνει την ανάγνωση σας.Πολλοί άνθρωποι που εγγράφονται στα feeds  κάνουν την RSS σελίδα τους το πρώτο πράγμα που θα ανοίγει όταν χρησιμοποιούν  το Διαδίκτυο.




 5)Με το iGoogle, μπορείτε να οργανώσετε τις κατηγορίες σας με τη χρήση των "καρτελών" που παρέχεται από το iGoogle σε feeds  της σελίδας. Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια καρτέλα με "πολιτική", μια "to do" καρτέλα, μια  καρτέλα “news”, και ούτω καθεξής. Το  iGoogle κάνει επίσης προτάσεις για feeds από τα widgets του, συμπεριλαμβάνοντας  τα  ρολόγια, τους χάρτες και παιχνίδια.










Ελπιζω να σας ενδιαφερει και σας και να σας βοηθησα με τις οδηγιες.Ειναι εξαιρετικα ευκολο και χρησιμο ειδικα αν ενημερωνεστε απο πολλα site η αν τσεκαρετε συχνα ενημερωσεις .Δεν χρειαζεστε να επισκεπτεστε συνεχως μια σελιδα μπορειτε να γραφτειτε στα feeds της και θα σας ενημερωσει αυτη!!!! 



Tips !!!!

Ελέγξτε συχνά για ενημερώσεις στο RSS reader σας.
 Πολλοί προσθέτουν νέα gadgets και widgets κάθε μέρα.


Σχολια :
H αληθεια ειναι οτι προσωπικα δεν χρησιμοποιουσα rss-feeds.Ολα ξεκινησαν οταν ενας καθηγητης σε μαθημα μας ειπε οτι ειναι παρα πολυ χρησιμο και ειναι απαραδεκτο να μην το χρησιμοποιουμε.Ετσι αποφασισα και γω να το δοκιμασω...Ο καθηγητης μας παροτρυνε να επισκεφτουμε καποια site για να μαθουμε να το δουλευουμε.Ετσι συγκεντρωσα τις πληροφοριες
που χρειαζομουν και αποφασισα να το χρησιμοποιησω και σαν μαθησιακο γεγονος..Ειναι ο γνωστος σμπαρος...:-)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου