Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Eργασια 7 στις τεχνολογίες WWW

  H ταχεία ανάπτυξη της ενημέρωσης προκαλεί η έλλειψη της προσοχής-- Herbert Simon

 Δεν ειναι μυστικο οτι ζουμε πλεον στην εποχη του information overload..!
Μια  ερμηνεια του ορου  ειναι υπερπληροφορηση...με ολη την αρνητικη χροια που περικλειει ο ορος.Ο "κατακλυσμος" πληροφοριων που οι περισσοτεροι υφισταμεθα καθημερινα απο τα site ,τα rss-feeds ,τα mail,το social networking ... To αποτελεσμα ειναι να μην υπαρχει καμια αφομοιωση και στην ουσια να μπερδευουμε το μυαλο μας με πραγματα που πραγματικα δεν τον ενδιαφερουν .
.Είναι λοιπόν ένα φαινόμενο κατά το οποίο είναι τόσες  οι πληροφορίες που λαμβάνονται από τον ανθρώπινο εγκέφαλο ώστε  καθίσταται σχεδόν αδύνατο να τις επεξεργαστεί.Ειναι κατι που ειναι εξαιρετικα συνηθες στην εποχη της τεχνολογικης επαναστασης...




Τα πράγμα τα γίνονται πιο ενδιαφέροντα όταν συνειδητοποιούμε ότι η κρίση την προσοχή μας δεν είναι μόνο δικό μας πρόβλημα. Είναι επίσης ένα μεγάλο πρόβλημα για τους δικτυακούς τόπους ειδήσεων, blogs, μηχανές αναζήτησης και σε online πωλητες.H έλλειψη της προσοχής μας βλάπτει τα οικονομικά τους. 
Έτσι λοιπόν έχει δημιουργηθεί ολόκληρος τομέας έρευνας και επιστήμης που έχει ως κύριο αντικείμενο την ανθρώπινη προσοχή και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να την προσελκύσει γνωστός ως Attention economy.

Η ιδέα πίσω από το Attention economy  είναι να δημιουργηθεί μια αγορά όπου οι καταναλωτές είναι ευχαριστημένοι, επειδή αν τους εμφανίζονται οι σχετικές πληροφορίες - στη συνέχεια, οι πωλητές είναι πολύ ευτυχισμένοι, επειδή όταν είναι ευχαριστημένοι οι καταναλωτές ξοδεύουν  χρήματα!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου