Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Διδακτικη - Γεγονος μαθησης 11

Because Google knows ...!!!!

     Η αληθεια ειναι οτι περναω πολλες ωρες τις καθημερινοτητας μου ψαχνοντας στο Google.Απο πραγματα για την σχολη εως αποριες που μου ρχονται στο μυαλο η πραγματα που ακουω στην τηλεοραση και μου κινουν το ενδιαφερον.Αυτο βεβαια που με ενοχλει ειναι οτι μπορει να μου παρει ωρα να βρω αυτο που ψαχνω.
    Ετσι οταν ενας καθηγητης σε ενα μαθημα μας εξηγησε το πως μπορουμε να κανουμε πιο γρηγορη την αναζητηση και να εχουμε αυτο που θελουμε λιγο πιο γρηγορα..Ετσι μετα και απο λιγο googling αλλα και λιγες δοκιμες(μην πειτε οτι σας τα λεω αλλα δεν τα δοκιμαζω :P) κατεληξα στα σημαντικοτερα.ΘΑ χαρω αν εχετε να συμπληρωσετε κατι (οχι δεν θα χαρω μου την σπαν οι παρατηρησεις :PPPP)


   *Aναζήτηση Φράσης (" ")
      
Με την τοποθέτηση διπλων εισαγωγικων  γύρω από ένα σύνολο λέξεων, λετε  στο Google  να εξετάσει τα ακριβή λόγια σ '
ακριβως αυτη  τη σειρά χωρίς καμία αλλαγή.Ετσι κανετε μια πιο εξειδικευμενη αναζητηση αποφευγοντας παραδειγματα που δεν σας χρειαζονται.. 


 
    
* Αναζήτηση σε ένα συγκεκριμένο δικτυακό τόπο (site:)
      
Το Google σας επιτρέπει να καθορίσετε ότι τα αποτελέσματα αναζήτησης πρέπει να προέρχονται από μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Για παράδειγμα, το ερώτημα [Ιράκ site: nytimes.com] θα επιστρέψει τις σελίδες σχετικά με το Ιράκ, αλλά μόνο από το  nytimes.com. Η απλούστερη ερωτήση [Ιράκ nytimes.com] ή [το Ιράκ «New York Times] συνήθως είναι εξίσου καλή, αν και μπορεί να επιστρέψει τα αποτελέσματα από άλλες ιστοσελίδες που αναφέρουν τους New York Times. Μπορείτε επίσης να καθορίσετε μια ολόκληρη κατηγορία sites, για παράδειγμα, [Ιράκ site:. Gov] θα εμφανίσει αποτελέσματα μόνο από  .gov domains.Το  [Ιράκ site:. IQ] θα εμφανίσει αποτελέσματα μόνο από  ιρακινα sites.



    
* Όροι που θέλετε να εξαιρέσετε (-)
      
Σύνδεοντας ενα  αρνητικό πρόσημο αμέσως πριν από μια λέξη δηλώνετε  ότι δεν θέλετε τις σελίδες που περιέχουν αυτή τη λέξη  να εμφανίζονται στα αποτελέσματα σας. Το αρνητικό πρόσημο πρέπει να εμφανίζεται αμέσως πριν από τη λέξη και πρέπει να προηγηθεί ένα space. Για παράδειγμα, στο ερώτημα [anti-virus software], το σύμβολο πλην χρησιμοποιείται ως ένα ενωτικό και δεν θα ερμηνευθεί ως σύμβολο του αποκλεισμού.Oμως το ερωτημα  [anti-virus-software] θα ψάξει για το anti-virus,αλλα θα αποκλεισει αναζητηση για το software. Μπορείτε να αποκλείσει όσες λέξεις που θέλετε, χρησιμοποιώντας το - . Η - μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον αποκλεισμό ακομα και sites.Tοποθετηστε μια παύλα πριν από το "site:"








 

  Ελπιζω να σας αρεσει και να σας βοηθησει..Μεχρι την επομενη φορα...Τα λεμε!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου