Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Διδακτικη - Γεγονος μαθησης 8

 Πως να κανετε το Utorrent να κατεβαζει πιο γρηγορα..!!

Σκεφτομενη το προηγουμενο μαθησιακο γεγονος θυμηθηκα πως με την παλια μου εταιρεια παροχης internet (ονοματα δεν λεμε αρχιζει απο forth και τελειωνει σε net).Θυμηθηκα λοιπον οτι οι ταχυτητες που ηταν πολυ χαμηλες και ετσι προσπαθουσα να βρω τροπο να βοηθησω τα torrents μου να κατεβουν πιο γρηγορα.Ετσι λοιπον αποφασισα να τα γραψω και ισως βοηθησω και καποιον αλλο ομοιοπαθη...

 
1)Απενεργοποίηστε το firewall. Τα λογισμικα τείχους προστασίας μπορεί να μπλοκάρουν τις ports  που uTorrent χρησιμοποιεί για να κατεβάσετε και να ανεβάσετε τα δεδομένα.

 
2)Απενεργοποιήστε όλες τις άλλες κίνησεις δικτύου. Εάν το δίκτυό σας έχει άλλες διεργασίες που τρέχουν για
ανέβασμα ή κατέβασμα  θα κάνει το uTorrent πιο αργο. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπαρχουν  αλλοι υπολογιστές που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για κατέβασμα στο δίκτυό σας. Είναι ιδιαιτερα σημαντικό να βεβαιωθειτε οτι δεν εκτελείται κάποιο  άλλο peer to peer ή BitTorrent προγράμμα στον υπολογιστή σας ή σε οποιοδήποτε άλλο απο τους  υπολογιστές του δικτύου σας, γιατι  θα προσπαθουν να χρησιμοποιησουν τις ίδιες θύρες που χρησιμοποιεί το uTorrent και θα μειωσουν  την ταχύτητα λήψης.
 
3)Οριστε ως μεγιστη ταχύτητα download  με τη μέγιστη ταχύτητα της σύνδεσης σας στο διαδίκτυο. Στο uTorrent, οι ρυθμίσεις μεταφοράς μπορουν να ρυθμιστουν πηγαινοντας στο options-preferences - Bandwidth.. Θα πρέπει να ελέγξετε μέγιστη  ταχύτητα download  και upload : http://www.speedtest.net/




4)Ορίστε μέγιστη ταχύτητα upload στο 70-90% της μέγιστης ταχύτητας upload σας.Eπισης  ορίστε τον μέγιστο αριθμό των ταυτόχρονων uploads σε 1 ή 2.  BitTorrent προγράμματα όπως το uTorrent τιμωρουν συχνά τους  χρήστες, εφόσον η ταχυτητα upload τους ειναι πολυ χαμηλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου