Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Γεγονος μαθησης 9 - Διδακτική

Πως να συγχρονισετε υποτιτλους...!!
Όλα ξεκίνησαν ένα κρύο χειμωνιάτικο απόγευμα...Όταν αποφασισμένη να χαλαρώσω από τα μαθήματα και τις εργασίες αποφάσισα να δω το νέο επεισόδιο της αγαπημένης μου σειράς..Είχα κατεβάσει το επεισόδιο από την προηγούμενη μέρα..Μπαίνω λοιπόν να κατεβάσω και τους υποτίτλους.Και για την μαύρη μου την μοίρα ΔΕΝ ΉΤΑΝ  ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΟΙ!!!!
Εκνευρισμενη αρχιζω να ψαχνω τροπο να το διορθώσω!!Και μετα απο κάποια ώρα  ωω! ναι βρήκα την λύση σ'αυτο το άγιο link.

Για να σας βοηθήσω θα σας πω και μερικά tips για το πως να το χρησιμοποιήσετε..

1)Αν εχετε download managers (πχ. Free Download Manager)  να λειτουργουν στον υπολογιστη σας αν τυχον αντιμετωπισετε προβληματα να ξερετε οτι μπορει να οφειλετε σ'αυτο οποτε προσωρινα απενεργοποιηστε το.


2)Αφου σωσετε τον αρχειο με τον υποτιτλο στο pc σας φορτωστε το-Απλά κάντε κλικ στο κουμπί "Αναζήτηση". Ή μπορείτε να το επικολλήσετε στην περιοχή του κειμένου στο ασπρο τετραγωνακι, αν έχετε προηγουμένως ανοίξει με ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου 

3)The Difference  (Offset)
 

Εδώ μπορείτε να ορίσετε καθυστέρηση θετικη ή αρνητικη, του χρόνου σε δευτερόλεπτα ή με τον αριθμό των πλαισίων.
Και στις δύο περιπτώσεις πρέπει να γραψετε το ποσό των δευτερολέπτων ή τον αριθμό των καρέ.
!!!Κατι που εμενα προσωπικα με μπερδεψε οποτε δωστε προσοχη!!!
 


Αύξηση καθυστέρηση (+) θα προκαλέσει το οι υπότιτλοι  να εμφανιστουν  αργότερα.
Μείωση καθυστέρηση (-)
θα προκαλέσει το οι υπότιτλοι  να εμφανιστουν  νωρίτερα.

Παράδειγμα: Αν θέλετε να αυξήσετε το χρόνο του υπότιτλου κατα 5 δευτερόλεπτα. Φορτωστε το  αρχείο
υπότιτλου σας  . Επιλέξτε το σύμβολο + από την λίστα, πληκτρολογήστε 5 στο textbox. Επιλέξτε δευτερόλεπτα από την λίστα.


4) Το FPS
FPS σημαίνει καρέ ανά δευτερόλεπτο κατά την οποία η μέτρηση ενός βίντεο κλιπ περιέχει τον αριθμό των καρέ εικόνας μέσα σε ένα δευτερόλεπτο. Κάθε πλαίσιο είναι μια εικόνα. Το καρέ ανά δευτερόλεπτο θα δείξει πόσες φορές η εικόνα θα αλλάξει ανά δευτερόλεπτο. Αυτή η δυνατότητα είναι πολύ χρήσιμη, σε περίπτωση που το αρχείο υπότιτλος σας έχει διαφορετικό fps από το αρχείο βίντεο.
 
5) The Output Options
Οι 
επιλογές έξοδου θα επιτρέψουν  την αποθηκευση του  τροποποιημένου αρχείου σας στο σκληρό σας δίσκο. Μπορείτε να επιλέξετε το Όνομα και τη μορφή εξόδου για το αρχείο σας.

Subtitle Format : Mπορειτε να το αποθηκευσετε ως αρχειο  sub ή srt.Καλο θα ηταν να κρατησετε την επεκταση που ειχε το αρχειο πριν το τροποποιησετε.
 
Output Format : Εάν επιλέξετε "Αποθήκευση ως αρχείο υπότιτλου και  θα αποθηκευτεί στον σκληρό σας δίσκο ή μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση με  την επιλογή Show στο πρόγραμμα περιήγησης.

  
6) Τέλος: Κάντε κλικ στο κουμπί Process and this is it!!!.Kαι αλλο κακο να μην μας βρει!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου