Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Διδακτικη - Γεγονος μαθησης 7

 Πως να χρησιμοποιησετε το Utorrent..!
"Η πειρατεια σκοτωνει την μουσικη"...!!
Ομως  και με τις τιμες τις η μουσικη σκοτωνει την τσεπη μας.Νομιζω οτι κανενας δεν μπορει να αρνηθει οτι ειναι και αυτος ενας "πειρατης" που χρησιμοποιει το ιντερνετ για να απολαμβανει ταινιες ,σειρες ,βιβλια, μουσικη...Ετσι και γω χρησιμποιω εδω και χρονια το Utorrent.Ειναι ενα πολυ ευκολο και χρησιμο προγραμμα.Το εχω μαθει ψαχνοντας το μονη μου(η αληθεια ειναι οτι εχω πατησει ολα του τα κουμπια για να δω τι κανουν..:P)..Σας παρουσιαζω ενα μικρο οδηγο για να το χρησιμοποιησετε..!



1)Καταρχας πρεπει να κανετε λήψη και εγκατάσταση του uTorrent Client.Πηγαίνετε στο uTorrent.com και κάντε κλικ στο κουμπί "Download".
2)Εγκαταστήστε το πρόγραμμα.Καλο θα ειναι να βαλετε το προγραμμα στο Program Files σας και να 

βαλετε μια συντομευση στην επιφανεια εργασιας σας.

3)Εκτελέστε το  uTorrent. Είναι καλύτερο να μεγιστοποιήσετε το παράθυρο του προγράμματος, εάν δεν ξεκινά στα μεγιστοποιημενη μορφή. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε πιο εύκολα να δείτε το πληθος των πληροφοριών που εμφανίζει το πρόγραμμα.Θα βρεθειτε μπροστα απο μια τετοια εικονα.






4)Κατεβάστε τα αρχεία Torrent που επιθυμειτε.
5)Εντοπιστε το αρχειο που θελετε απο καποιον tracker ειτε ιδιωτικο αν εχετε account ειτε δημοσιο.(νομιζω το torrentz ειναι οτι πρεπει )

6)Κάντε κλικ στη σύνδεση που σας παρέχει το αρχείο .torrent. Αυτός ο τύπος αρχείου θα πρέπει να αναγνωριστεί από το uTorrent, εάν έχετε ορίσει την επιλογή για να το πράξει. Εάν δεν ανοίγει αυτόματα από uTorrent, στη συνέχεια, αποθηκεύστε το αρχείο .torrent στο σκληρό σας δίσκο.

7)Εκτελέστε uTorrent και πατήστε  "Add Torrent ..." από το μενού Αρχείο. Επιλέξτε το αρχείο .torrent που αποθηκεύσατε στο προηγούμενο βήμα. Η λήψη στοιχείου πρέπει να εμφανίζεται στο κύριο παράθυρο. Όταν το πρόγραμμα έχει βρει τους peers που εξυπηρετούν το αρχείο, θα αρχίσετε να κατεβάζετε το αρχείο στον υπολογιστή σας.




8)Μετα και αφου ολοκληρωθει η ληψη-την οποια μπορειτε να επισπευσετε δινοντας διαφορετικες 
προτεραιοτητες σε καποια αρχεια που θελετε να τελειωσουν πρωτα-καντε δεξι κλικ και επιλεξτε open 
containing folder οπου θα σας δειξει το αρχειο σας και που ειναι αποθηκευμενο.









9)Επισης μπορειτε να κανετε τις δικες σας ρυθμισεις για το προγραμμα πατωντας το κουμπι Preferences.







10)Mια απο τις ρυθμισεις που μπορειτε να κανετε ειναι η επιλογη Directories οπου μπορειτε να δωσετε εσεις την διευθυνση προορισμου για τα αρχεια σας.






11)Ακομα ενδιαφερουσα ρυθμιση ειναι στην καρτελα  Quering oπου μπορειτε να καθορισετε των μεγιστο αριθμο αρχειων που θελετε να κατεβαινουν εξαναγκαζοντας τα υπολοιπα να μπαινουν σε ουρα για να εκμεταλευτειτε την ταχυτητα της συνδεσης σας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου